רומניה הפכה בשנים האחרונות ליעד מועדף על מטיילים ישראלים – בזכות הקרבה היחסית, הנופים הפראיים, והאוכל המנחם. אבל מאחורי כל אלה, מסתתרים מקומות יוצאי דופן שכדאי להכיר, וגם כמה הפתעות פחות ידועות. שוחחנו עם יניב רון, מדריךMEDRAFT, כדי לשמוע מה לא כדאי לפספס, איזה מאכל הוא חובה ואיזה פרט מעניין לא רבים יודעים על המדינה.
יניב, נקודת עניין שאתה ממליץ עליה במיוחד?
“בלי ספק, מערת סקרישוארה. מדובר במקום לא מאוד מוכר בקרב מטיילים ישראלים, אבל לגמרי שווה את ההגעה.
זו מערה שנמצאת בהרי האפוסני, בגובה של כ-1,100 מטר – לא מהגבוהים שיש, אבל מה שמסתתר בה זה מה שהופך אותה למיוחדת: קרחון תת-קרקעי עצום שנחשב לאחד העתיקים בעולם, והגדול ביותר במזרח אירופה.
גם כשבחוץ קיץ – הקרח כאן שורד, וזה לא בזכות טכנולוגיה, אלא תנאים טבעיים לגמרי.
המראה בתוך המערה מרשים מאוד: יורדים בגרם מדרגות אל פתח ענק, ומולך נחשפת מסת קרח עצומה עם נטיפי קרח באורכים שונים, שמקנים למקום תחושת מסתורין. בעיניי, זו אחת התופעות הגיאולוגיות המרשימות ברומניה.”
ולגבי האוכל – יש לך מאכל שאתה ממליץ עליו?
“אני יודע שזה נשמע צפוי, אבל אני עומד מאחורי זה: מיטיטיי.
זה הקבב הרומני – תערובת בשר מתובלת בצורה מדויקת, צלוי על גריל פחמים, רך, עסיסי וטעים בטירוף.
אני תמיד אומר שכשעושים אותו טוב – הוא פשוט הקבב המושלם.
ולקינוח – פאפאנאש. זה קינוח מסורתי, סוג של סופגניה מבצק עם גבינת פרש.
מטגנים אותה או אופים, מגישים עם שמנת חמוצה וריבת דובדבנים או אוכמניות.
טעם כפרי, פשוט ומושלם אחרי יום טיול באזורים ההרריים.”
פרט מעניין על רומניה שלא כולם יודעים?
“רבים לא מודעים לכך, אבל רומניה היא המדינה עם כמות הדובים החומים הגדולה ביותר באירופה.
למעשה, זו המדינה שבה יש הסיכוי הגבוה ביותר לראות דוב בטבע – במיוחד באזורים כמו הרי הקרפטים או אזור טרנסילבניה"