מקדוניה אולי לא נמצאת בראש רשימת היעדים המוכרים, אבל מי שמגיע אליה מגלה מדינה שמחברת בין נופים עוצרי נשימה, מסורת בלקנית, ומטבח מחמם לב. שוחחנו עם שלומי חלפון, מדריך MEDRAFT ותיק, כדי לשמוע מה לא כדאי לפספס, איזה מאכל אסור לפסוח עליו, ואיזה פרט מפתיע כמעט אף אחד לא יודע על המדינה.
שלומי, נקודת עניין שאתה ממליץ עליה במיוחד?
“הקניון של מטקה – בעיניי אחת הפנינות האמיתיות של מקדוניה. מדובר באזור טבעי עוצמתי, שבו שטים בין מצוקים זקופים ומגיעים למערת נטיפים חבויה. זה מסלול שלא שוכחים.”
ומה לגבי האוכל המקומי – יש מנה שאתה ממליץ לטעום?
“בהחלט – בוראק! מאפה דק ממולא גבינה, תפוחי אדמה או בשר, שמגיע מהמטבח העות'מאני ונשאר חזק במטבח המקדוני.
בין אם קונים אותו בדוכן קטן בעיר או מקבלים אותו חם אצל מארחת מקומית – זה תמיד טעים.
הוא מזכיר קצת בורקס, אבל הטעם אחר – יותר עדין, ובצק מעט יותר פריך.”
פרט מעניין על מקדוניה שלא כולם יודעים?
“למרות שאין לה גישה לים, מקדוניה עשירה במקורות מים – וזה באמת מפתיע.
יש בה אגמים עצומים כמו אוכריד, נהרות צלולים ומפלים שוצפים, חלקם ממש בלב היערות.
זו מדינה בלי חוף – אבל מלאה במים. וזה יוצר נופים שלא מצפים להם בבלקן.”
למסלולי הטיול שלנו במקדוניה