דבר המדריכים: ליצה והירקליס מספרים על יוון
יוון היא אחת המדינות המוכרות והאהובות בעולם, אך החוויה בה משתנה לגמרי כשמכירים אותה דרך עיניהם של המקומיים. שוחחנו עם שניים מהמדריכים היוונים שלנו, ליצה והירקליס, שמכירים כל כפר, שביל וטברנה נסתרת, ושמחנו לגלות לא רק המלצות קולינריות, אלא גם טיפים למסלולים בלתי נשכחים, רגעים מיוחדים, ואהבה גדולה למדינה המגוונת והיפהפייה הזו.
מה אתם הכי אוהבים ביוון?
הירקליס: "הניגודים. יש פה הכול – ים והרים, חופים מושלמים ונהרות פראיים, חורף מושלג וקיץ חם, ערים צפופות מול כפרים מבודדים. אפילו בטעמים – צ’יפורו מול אוזו, בשר מול דגים. זו מדינה שבה אפשר לעבור בין עולמות שונים ביום אחד."
ליצה: "עבורי, יוון זו האוכל, המסורת והמשפחתיות. בכל בית יווני תמצאו מטבח שמספר סיפור, אוכל שמבוסס על מתכונים שעוברים מדור לדור, וקהילות חמות שאוהבות לשבת יחד סביב שולחן מלא כל טוב."
איזה אזור ביוון אתם הכי אוהבים?
הירקליס: "זו שאלה קשה, כי יש יותר מדי מקומות מדהימים. אבל אם אני חייב לבחור – אברטניה וזגוריה. אזורים עם טבע עוצמתי, נהרות שוצפים, מסלולי הליכה ודרכי שטח שמרגישים מנותקים לגמרי מהעולם."
ליצה: "אני אוהבת את האיים, אבל במיוחד את הכפרים הקטנים של צפון יוון. שם אפשר לראות את יוון האותנטית, בלי השפעות תיירותיות מוגזמות."
חוויה בלתי נשכחת מטיול?
הירקליס: "בטיול הראשון שלי עם MEDRAFT בצפון יוון צעדנו בקניון פורטיצה, אזור פראי ויפיפה בגרבנה. ההליכה הייתה כל כך מהנה, שאף אחד לא רצה לחזור. בסוף, חזרנו לאור ירח. למרות שלא הייתי רגוע עד שהגענו חזרה לרכב, זו הייתה אחת החוויות הכי חזקות שהיו לי בטיול – טיול לילה לא מתוכנן, עם אווירה קסומה ושקט מוחלט מסביב."
מהי החוויה שאסור לוותר עליה ביוון?
הירקליס: "שייט רפטינג באחד הנהרות היווניים. באביב הזרימה בשיאה, אבל גם בקיץ יש מסלולים מדהימים. זה דרך מושלמת לראות את הנוף מזווית אחרת."
ליצה: "ארוחה יוונית אותנטית בטברנה משפחתית, עם מוזיקה חיה, גיטרה, בוזוקי והרבה אוזו. כשמקומיים מתחילים לשיר ולרקוד, מבינים את התרבות היוונית באמת."
מה חשוב לקחת לטיול ביוון?
הירקליס: "ישראלים תמיד מגיעים עם בגדים לא מתאימים לטיולים בטבע, ולא מבינים כמה זה חשוב. אז קודם כל – בגדים נוחים שמתאימים לתנאי שטח."
המאכלים שחייבים לטעום
ליצה: "אי אפשר לטייל ביוון בלי לנסות את המנות הקלאסיות – מוסקה עשירה עם חצילים ורוטב בשמל, סופלאקי מתובל היטב, ספאנאקופיטה במילוי תרד וגבינה, דולמאד – עלי גפן ממולאים, וכמובן, סלט יווני עם שמן זית וגבינת פטה איכותית."
לפרטים נוספים על הטיולים שלנו ביוון לחצו כאן