צור קשר
03-578-0555
מגזין MEDRAFT

מוזה עם בוזוקי, אוזו והחיים הטובים

השילוב היווני עושה לנו טוב. יש בו את המרכיבים שגורמים לנו לשמוח. יוון, בייחוד באביב, גורמת לנו להרגיש שהחיים מחייכים אלינו. המוזיקה נהדרת, הרגליים רוצות לצאת לרקוד. הבוזוקי צובט לנו בלב. האוכל מן המטבח היווני נותן את התחושה שבדיוק לזה חיכינו כבר המון זמן. אז בואו נרים כוסית קטנה של אוזו שקוף, נלגום קצת קפה יווני מתוק ונקרא בקול גדול יאסו!

 תיק גב איכותי ממותג מתנה לנרשמים עד תאריך 1.5.16 לטיולי יוני-אוגוסט  

המילה מוזיקה באה מיוונית עתיקה וליתר דיוק מן המילה מוזה. כבר לפני יותר מאלפיים שנה, הבינו ביוון מהם המרכיבים של החיים הטובים. תראו לנו אחד שלא אוהב מוזיקה יוונית. איך אפשר? בואו נחשוב לרגע על כמה מן הגדולים ביותר של זמננו – דאלארס, תיאודורקיס, דיוניסוס ואסיליס קאראס, ניקוס איקונומופולוס או ניקוס מקרופולוס. המוזיקה המופלאה שלהם, עם זמרות ענקיות כמו גליקריה וחאריס אלקסיו, חודרת הישר אל הלב. האצבעות פורטות על הבוזוקי, הכלי הכי יפה בעולם, המוזיקה מתנגנת ולפעמים היא עצובה ולפעמים שמחה. אנחנו לא מבינים את המלים וזה מה שהכי יפה, כי למרות שלא הבנו אף מילה הבנו הכול בדיוק נמרץ. הרגשות מדברים כאן ולא השכל. והרגשות עולים על גדותיהם.

עכשיו בואו נדמיין ערב אחד מיוחד במינו: כולנו יושבים בטברנה של כפר קטן בחבל זגוריה, אולי במונודנדרי, אולי בקיפוס או בכלל בכפר אחר ליד מטאורה. שבעה נגנים יושבים בשורה על במה קטנה. הם רציניים, מקצועיים ומנגנים נהדר. מדי פעם קמים כמה צופים מן הקהל כדי לרקוד. הכול ספונטני ולבבי. הכול בא באהבה. משום מה נדמה לנו שכל חיינו שמענו את המוזיקה הזאת, התחברנו אליה, אהבנו אותה. לא שוברים כאן צלחות. המסורת הזאת כמעט נעלמה כבר לחלוטין. במקום זאת מביאה נערה צעירה סלסלות של פרחים ומפזרת על הנגנים עלי ורדים ריחניים. האווירה חמה, הכפתור העליון בחולצה נפתח מזמן. בקבוק שלישי של אוזו נפתח גם הוא. יאסו!

עכשיו בואו נחזור לצהרי אותו יום. כמה שעות קודם לכן. מסלול הטיול שלנו הוביל אותנו לטברנה אחרת, עם מרפסת גדולה שצופה על הנוף, אולי של קניון ויקוס, אולי של עמק אחר, אולי רואים מכאן את אחד המנזרים הנהדרים של מטאורה. בעל הבית, עם חולצה לבנה וכובע שחור, מגיש לנו ארוחת צהריים תחת סוכת הגפן.

תחילה הוא מביא כמה מנות של סלט יווני. גושים גדולים של פטה מקומית מוגשים לצד הסלט. הירקות טריים עם טעם של ירקות אמתיים. בעל הבית מסביר שהפטה מיוצרת בבית הסמוך, אצל אחיו הצעיר. גם הזיתים השחורים מגיעים משם. הלחם מגיע הישר מן המאפיה בצידו השני של הכפר והוא עדיין חם. אחר כך הוא פותח לנו שני בקבוקים של יין רצינה מצוין ומוזג אותו בכוסות זכוכית גדולות. מיד לאחר היין מגיעים הממולאים ויש המון מהם. אלה חצילים ממולאים, ופלפלים, קישואים ועלי כרוב ועלי גפן ועוד. לכולם יש טעם גן עדן. ואז כשנדמה שאנחנו כבר די שבעים מגיע הסופלקי והריח שלו משגע אותנו לגמרי. הוא טרי ורך, השיפודים גדולים וחמים.

זהו, אנחנו לא יכולים לטעום יותר כלום, אבל בעל הבית מתעקש שאנחנו חייבים לפחות לטעום את עוגת הסולת הנהדרת שאשתו הכינה. היא עלולה להיעלב ואנחנו הרי לא רוצים להעליב אותה, אז יחד עם הקפה השחור הקטן והחזק אנחנו טועמים מן העוגה ומשבחים את בעלת הבית. יאסו!.

עכשיו בואו ניזכר רק בפרט אחד קטן: כל הניסים והנפלאות שתיארנו כאן הם רק התוספת המענגת של הטיול של MEDRAFT  ביוון ההררית. אלה חיים הטובים והמתוקים שמהן אנחנו יכולים ליהנות בתום יום מרתק של נסיעה בנופים הנפלאים של זגוריה או מול המנזרים של מטאורה ועוד לא אמרנו כלום על שיט באגם ועל רפטינג נהדר או הליכה בקניון המרשים. אבל מי כמונו יודע שהאוכל, והיין והמוזיקה יכולים לעשות את ההבדל. יאסו!

pic0044pic0367DSCF1835IMG_0205IMG_0214









הירשמו למגזין MEDRAFT
לבירורים
נוספים חייגו
03-578-0555
KCS